Mindenszentek és a halottak napi megemlékezéshez kapcsolódó tudnivalók

Megerősített szolgálatot teljesítenek a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök, településőrök, változik az autóbusz menetrend, valamint a temető nyitvatartási és temetési rendje is.

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Megerősített szolgálat
A Szolnoki Rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a településőrök az idén is nagy szerepet vállalnak a temetők biztosításában. A temetőben éjjel-nappal jelen vannak, hogy megelőzzék a temetői lopásokat, rongálásokat. A közös járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén is segítik a közlekedést. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ne hagyjanak táskát, értéket, okmányokat az utastérben és óvakodjanak a zsebtolvajoktól, mivel az alkalmi tolvajok jellemzően őrizetlenül hagyott vagyontárgyakat tulajdonítanak el.

Menetrendváltozás
Módosul a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Szolnoki Területi Igazgatóság menetrendje, amely a társaság honlapján (www.kmkk.hu) elérhető. Az autóbuszok 2016. október 30-ától (vasárnap) – 2016. november 1-ig (kedd) időszakban vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek.
A megnövekedett utasforgalomra tekintettel Szolnok városban temetői céljáratok közlekednek 2016. október 22-én, 23-án, továbbá október 29-től november 1-ig a Széchenyi városrészből és Szandaszőlős városrészből a temetőhöz „TEMETŐI JÁRAT” felirattal.

A járatok
Széchenyi városrészből 9.40-12.40 és 14.40-17.40 között óránként indulnak az alábbi útvonalon:
Hild Viktor utca – Pozsonyi út – Szántó krt. – Mátyás Király út – Bajcsy Zs. u. – Temető.
Temetőtől (iskolától) vissza a Széchenyi városrészbe 10.10-13.10 és 15.10-18.10 között óránként, a Temető – Bajcsy-Zsilinszky út – Mátyás király út – Szántó krt. – Pozsonyi út – Hild Viktor utca útvonalon közlekednek.
Szandaszőlős városrészből a járatok a Tóth Árpád útról 10.00, 11.00, 14.00 és 15.00 órakor, vissza a Temetőtől (az iskolától) 10.31, 11.31, 14.31, és 15.31 órakor közlekednek.
A járatok útvonala (hurokjárat): Tóth Árpád út – Lengyel A. tér – Karinthy út – Szent István Tisza-híd – Tószegi út – Temető – Tószegi út – Szent István Tisza-híd – Vörösmező út – Tóth Árpád út.

Szintén a megnövekedett utasforgalomra tekintettel 2016. október 22-én, 23-án, továbbá október 29-től november 1-ig 8:10-16:50 óra között menetrend szerint az “1”-es járatok a Mártírok út (Reptár) – Tószegi út útvonalon közlekednek (kihagyják a Dohányfermentáló megállót, vagy is a Temető megálló felé járnak, mint az 1Y-os járatok. A Temető elérhető még az “1Y”-os, a “2”-es, a “2Y”-os, a „3”-as, a “13”-as, és a “20”-as vonalak járataival is. Amennyiben szükségessé válik, ezeken a vonalakon rásegítő járatok is indulnak. A járatok a díjszabást tekintve menetrend szerinti járatnak minősülnek, így összvonalas értékű bérlettel vagy menetjeggyel vehetők igénybe (kedvezmények érvényesek).
További információt a KMKK Zrt. 514-043-as szolnoki helyi közönségszolgálati telefonszámán kaphatnak.

Temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom
A temetőt üzemeltető Szollak Kft. közlése szerint, 2016. október 24-től november 3-ig a temetőben a sírok gondozásán kívül más munkálatot nem végezhetők. A temetők október 22. és november 1. között 7.00-20.00 óráig tartanak nyitva, november 2-tól pedig visszaáll a szokásos nyitvatartási rend. Módosul a gépkocsiforgalom rendje is a temetőben: október 24-től október 29-ig csak 7.00 órától 10.00 óráig és 15.00 órától 17.00 óráig; október 29-én, 30-án és 31-én csak mozgássérült kártyával a temető nyitvatartási ideje alatt (nem automatikusan), hanem szigorúan indokolt esetben lehet csak behajtani, november 1-jén tilos gépkocsival behajtani. Kérjük a temetőlátogatókat, hogy a temető területét a temető zárásának idejére hagyják el! További információt a 06-30-499-4490-os telefonszámán kaphatnak.

Sírjelek, sírhelyek
Felhívjuk a temetőlátogatók figyelmét, hogy a síron található síremlékek, felépítmények balesetmentes állapotának fenntartása a sírjel tulajdonosának (építtetőnek) a felelőssége. Kérjük, hogy ha balesetveszélyes felépítményt észlel, jelezze a temetőgondnokságon, ahol a sírhelyekkel kapcsolatos információs ügyelet is működik: munkanapokon 7.00 órától 16.00 óráig; 2016. október 22-én, 23-án, továbbá október 29-től november 1-ig 9.00 órától 17.00 óráig.

További parkolási terület biztosítása
A temetők zavartalan megközelítése és a zsúfoltság elkerülése érdekében az Önkormányzat arra kéri a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedés eszközeit vegyék igénybe. A megnövekedett forgalomra tekintettel a Kőrösi útról – a tavalyi évben is igénybevett – buszmegállót követő útcsatlakozással feltárt ingatlanon – a lakosság számára ideiglenesen kijelölt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított 2016. október 22. – november 2. közötti időszakban a temetői nyitva tartás időtartama alatt.

 

forrás: iSzolnok.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Kigyulladt egy autó Mezőtúron

Az autó utasai időben ki tudtak szállni.  Kigyulladt egy személygépkocsi csütörtök délelőtt Mezőtúron. A teljes terjedelmében lángoló jármű tüzét a város hivatásos tűzoltói több oldalról,

Tovább »

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »