„Kutassuk Közös Kincseinket!” címmel vetélkedő indul az iskolások számára

„Kutassuk Közös Kincseinket!” címmel hirdet vetélkedőt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a megye általános- és középiskolás diákjai számára. A verseny indításával kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót a Megyeházán Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róza, az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője és Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

Ahogy azt Kovács Sándor elmondta, a megyei önkormányzat 3 millió Ft támogatást nyert a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya által kiírt HUNG-2016 pályázaton.

A több éves múltra visszatekintő, a hungarikumok és megyei értéktárak működését népszerűsítő pályázat fókuszában idén az ifjúság, együttműködés, és a határon túli értékek állnak.

dsc_0097_kicsi

A JNSZ Megyei Önkormányzat az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központja közreműködésével egy megyei vetélkedő keretében kívánja megismertetni a fiatalokat a magyar kultúra értékeivel, ezáltal erősítve identitástudatukat, hagyományőrzéshez való viszonyukat. A kétfordulós vetélkedő során a nevező csapatok a nemzeti értékgyűjtés rendszeréről, az értéktárak szintjeiről és működésükről, valamint a nemzeti értékekről és hungarikumokról mérik össze tudásukat.

A verseny első fordulója 2016. november 29-én lesz. A tesztlapok kitöltésére a megye valamennyi oktatási intézményében azonos időpontban kerül sor. A 2017. február 8-án a Megyeházán rendezendő fordulóba minden járásból a legtöbb pontot elért általános- és középiskolai csapat jut be. Az első három helyezett csapat nyereménye oklevél, ajándékcsomag és nagy értékű vásárlási utalvány. Az iskolák részvételét azzal is segíteni kívánja a megyei önkormányzat, hogy a döntőbe jutott csapatok utazási költségeit megtéríti.

Szabó Róza, az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központja főosztályvezetője elmondta, céljuknak és feladatuknak tekintik minden értékteremtő munka támogatását a megyében. Ilyen a most meghirdetésre kerülő hungarikum vetélkedő is. 263 iskolával ápolnak jó partneri kapcsolatot, melyek számára pedagógiai szolgáltatásokat nyújtanak és versenyeket szerveznek.

A versenykiírás letölthető a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapjáról, ezen a linken: http://www.jnszm.hu/?lang=2&f=1&p=8&e=29

 

forrás: JNSZM Önkormányzat

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »