Jó ütemű a Tisza-tavi halivadékok fejlődése

Ismét szemügyre vették a Tisza-tó halivadékait a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. szakemberei, ezúttal szeptember végén. A látottak szerint az idei feltételek rendkívül kedveztek a bodorka szaporodásának, a minta jelentős részét ez a faj adta – írja oldalán a halgazdálkodási társaság.

A bodorka növekedése is jó ütemű, közel 1 cm-rel nagyobbak, mint tavaly ilyenkor. A küsz ivadéka szintép3-dscf5024n hatalmas felhőkben járja a szélvizeket, közel 300 példányuk került a hálókba. Elhúzódó és szakaszos ívásából adódóan több méretosztályuk figyelhető meg. A vörösszárnyú keszeg utódgenerációja sokat fejlődött a múlt hónaphoz képest, ugyanakkor a balinivadék mérete alig tér el a 2015-ben mérttől – összegez a Sporthorgász Kft. Reményeik szerint a következő mintavételből már az is kiderül, hogy az idei halivadékok milyen kondícióban kezdik a telelést.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »