Ingyen wi-fi lesz Szolnok közterein

Ingyen wi-fi lesz Szolnok közterein.

Támogatta a testület a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata bankszámla szerződésének meghosszabbításáról szóló előterjesztést.Az ez év végén lejáró önkormányzati bankszámla szerződést, változatlan kondíciók mellett, újabb egy évvel hosszabbítják meg – írta az iSzolnok.

Olcsóbb lehet a parkolás az állomástól kissé távolabb eső területeken, a Baross úton, illetve fizetős parkolót alakítanak ki a Tabáni részen. Abelvárosban egyre nagyobb gondot okozó parkoló hiányt oldhatja meg a változás. Az üzemeltető javaslatai novembertől illetve januártól lépnek hatályba.

Az I-es kategóriában 10%-kal emelkedik az ár, ahogyan a kombinált bérletek ára is, a II -es III-as területeken pedig csökken 10%-kal. A Tabáni részen is fizetni kell majd a parkolásért, várhatóan 2017. január 1-től, viszont a piaci helyeket is használhatják majd délutánonként az autósok. A IV-es kategóriába tartozó piaci rendet megváltozik, 13 órától a kombinált bérlettel, illetve az I-es kategória áraival lehet majd használni a parkoló részt. Az állomás túlterheltsége miatt a Baross úti parkolókat III-as kategóriájú, olcsóbb helyekké nyilvánítják.

Egy közterület ingyenes Wi-fi szolgáltatását használó lány. Illusztráció (Vaol.hu)
Egy közterület ingyenes Wi-fi szolgáltatását használó lány. Illusztráció (Vaol.hu)

Elfogadták a képviselők a nyilvános vezeték nélküli internet hálózat biztosításával kapcsolatos közérdekű kötelezettségvállalás elfogadásáról szóló előterjesztést. Mindez azt jelenti, hogy Szolnok közterein ingyenes WiFi hotspotokat alakítanak ki. A tervek szerint az alábbi közterületeken épül ki a rendszer: Kossuth Lajos tér, Tiszai Hajósok tere, Hild János tér, Rózsakert, Jubileum tér (vasútállomás).

(iSzolnok)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »