Ideje érvényesítetni a diákigazolványokat!

A hónap végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat. A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, amelyet az oktatási intézmény állít ki – emlékeztet a MÁV Start.

Felhívják a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy az előző félévben kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra. A vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

November 1-től már nem jogosítanak utazási kedvezményre a régi matricák (Fotó: MTI)
November 1-től már nem jogosítanak utazási kedvezményre a régi matricák (Fotó: MTI)

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-Start vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

 

(MTI, Tisza-tó Rádió)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights