Házrobbantásért életfogytiglan!

Példátlanul súlyos ítéletet hozott első fokon a Szolnoki Törvényszék azzal a most 36 éves nővel szemben, aki miatt 2014 szilveszterén felrobbant egy ház a szandaszőlősi Fazekas Mihály utcában. A detonációban maga a vádlott, az akkor két esztendős gyermeke, illetve az asszony élettársa szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket.

Óriási robbanás rázta meg a levegőt 2014. december 31-én, vagy hogy pontosak legyünk 2015. január elsején 01 óra 13 perckor, majd még egy, 01 óra 17 perckor. Az első híresztelések gázrobbanásról szóltak, ami igaz is volt, csakhogy a – környékbelieket leszámítva – legalább három emberéletet veszélybe sodró esemény műve nem a véletlen, hanem fondorlatosan bűnös asszonyi kéz volt. Azok a kezek, melyek pénteken délben bilincsbe szorítva pihentek tulajdonosuk ölében, aki hangosan zokogva fogadta a dr. Pongrácz Zsolt bíró és büntető tanácsa kemény ítéletét.

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék – nem jogerős – ítélethirdetésében megállapított tényállás eshetőleges szándékkal végrehajtott emberölési kísérletben találta bűnösnek az egygyermekes nőt. A vádlott még a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetből 2013-ban történő szabadulása után ismerkedett meg és létesített viszonyt egy budapesti férfivel, aki hétköznapokon Szolnokon dolgozott, hétvégenként viszont hazautazott a fővárosba a családjához, hites feleségéhez és két fiához. A vádlott és a kettős életet élő férfi 2014 júniusában kibéreltek egy kertes házat Szolnok-Szandaszőlősön, ahová a nő az akkor két éves kisfiával életvitelszerűen beköltözött és ahol a pár hétvégi élettársi jellegű viszonyt folytatott. A vádlott egy ideig elfogadta azt a helyzetet, hogy kedvesének Budapesten családja van, de abban a hiszemben volt, hogy megromlott a házasságuk és élettársa e hétvégéken csak gyermekei láthatása érdekében utazik Budapestre.

(Kép: Belföldi Hírek.hu)
(Kép: Belföldi Hírek.hu)

A nő hosszútávra képzelte el kapcsolatát a férfival. 2014. decemberében azt tervezte, hogy az óévbúcsúztatót együtt töltik, ám a férfi ezt nem akarta. A nő sms-eken keresztül öngyilkossággal fenyegetőzött, így a párja december 30-án Szolnokra utazott, vélelmezhetően, hogy elmondja „második számú” asszonyának, hogy szakítsanak. December 31-én azonban még együtt iszogattak, amitől a férfi még éjfél előtt elaludt. A nő pedig munkába lendült: a parapet gázcsövét leszerelte, és – alvó párját és kisfiát(!) hátrahagyva egy másik helyiségbe ment át. Ám a gázzal hamarjában megtelített épület a fürdőszoba őrlángjától szinte a levegőbe repült, és teljesen megsemmisült. A benne tartózkodó három személy súlyos, életveszélyes égési és egyéb sérüléseket szenvedett, de hosszú kórházi ápolás után végül mindenki túlélte az asszonyi bosszút.

Pénteken dr. Ponrácz Zsolt büntető tanácsa több ember sérelmére, különös visszaesőként, részben 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt az asszonyt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, melyből feltételesen legkorábban 27 év után szabadulhat. A nő az arcát a bűnös kezekbe temetve, zokogva hallgatta végig a rá kiszabott büntetést. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a nő és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, így az ügyben a Szegedi Ítélőtábla tesz jogerősen pontot annak végére.

(Szoljon.hu)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights