Elkezdődtek az őszi írásbeli érettségik a Jászkunságban

Elkezdődtek az őszi írásbeli érettségik a Jászkunságban is. A 2016/2017-es tanév őszi érettségi vizsgáit a napokban rendezik meg közép- és emelt szinten egyaránt – tájékoztatta a Szoljon.hu-t a megyei kormányhivatal.

Azok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, ám valamilyen tárgyból érettségi vizsgát szeretnének tenni, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal működtet érettségi vizsgabizottságot és szervez vizsgát. Az írásbeli vizsgákra október 14. és október 27. között kerül sor, vizsgatárgyanként országosan egységes időpontokban. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 10. és november 14. között, a középszintű szóbeli vizsgák pedig november 21. és november 25. között zajlanak.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében kijelölt intézmény ebben az esztendőben a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakközépiskolája, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakközépiskolája, a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, valamint a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.