Az 1956-os forradalom hőseire emlékeznek Tiszafüreden

Az 1956-os forradalom hőseire emlékeznek Tiszafüreden, október 23-án, vasárnap. Az ünnepi megemlékezésre délután 15 órakor kerül sor a Kovács Pál Művelődési Központban.

Ünnepi köszöntőt mond Ujvári Imre polgármester, majd emlékező beszédet tart Szarvas László történelem tanár. Ünnepi műsort adnak “1956! Egy nép kiáltott – zenés történelemidézés” címmel a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai. Egy túlélő élményeit hallhatjuk, beszédet mond Kékessy György, egykori szakaszvezető. Előadásával emeli a megemlékezés méltóságát a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar. Az ünnepi program keretében lesz megtekinthető a “Megemlékezés 1956 arcairól – áldozatokról, túlélőkről és résztvevőkről” című kiállítás. Az ünnepi műsort követően fáklyás menet indul a Művelődési Központtól a Városháza előtti Kiss Pál térre, az 1956-os emlékműhöz, ahol az emlékezők a hősök tiszteletére koszorút helyeznek el.

 

(Tisza-tó Rádió)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »