A legolcsóbb és a legdrágább koszorúkat veszik

Az árak a tavalyihoz hasonlóak, műanyag koszorút, mécsest viszont (még?) nem nagyon látni a piacon.

A megyeszékhely piacán már a hétvégén is szép számban kínáltak szálas és cserepes krizantémokat, kipakoltak a koszorúárusok is, jelezvén a halottak napja közeledtét. A keddi kínálat valamivel visszafogottabb, bár vannak, akik e napon pakolták ki először a temetőkbe szánt kínálatukat. Többek tapasztalata alapján a vásárlók még leginkább nézelődnek, a kínálatot és az árakat mérik fel. Leginkább a cserepes temetői virágokat veszik, mint a zagyvarékasi Szigetvári Gyuláné is, aki három jókora cserepes krizantémot szerzett be Czinege János árustól.

Szigetvári Gyuláné Czinege Jánosnál vásárolt cserepes krizantémokat Fotó: Mészáros János
Szigetvári Gyuláné Czinege Jánosnál vásárolt cserepes krizantémokat Fotó: Mészáros János

Hétvégén viszi majd ki a községi temetőbe, ott nyugszik ugyanis minden hozzátartozója.
– Murphy törvénye, hogy mindig ilyenkor szokott jönni a fagy, remélem, azért nem megy tönkre a virág – jegyezte meg Szigetvári Gyuláné.
– A színesebbek jobban bírják a hideget – árulta el Czinege János, aki a mérettől függően 600–2000 forintosért kínált cserepesek mellett szálas krizantémot is árul 200–300 forintért. Szombaton pakoltak ki először, és mint mondja, jobbára csak a cserepest veszik, igaz, hétfőn abból is csak két-három példányt adtak el. Az utolsó két napban szokott megugrani a forgalmuk. Árat lényegében évek óta nem emeltek, miközben évről évre több a ráfordításuk.

Kép: Szoljon.hu
Kép: Szoljon.hu

Boros Sándorné is szombaton kezdte árusítani saját készítésű, kisebb méretű, 300-700 forintos koszorúit. Ő úgy találja, elég jó volt a hétvégi forgalom, míg több kollégája is úgy véli, visszafogott még az érdeklődés.
Gyarmati Gyuláné esztétikus koszorúi előtt többen is megálltak – volt, aki vett, volt, aki továbbment – ő is kedden hozta ki először saját készítésű koszorúit, és úgy tapasztalta, közepes a forgalom.
– Általában a legdrágábbat és a legolcsóbbat keresik, így is készültünk az ünnepre – nyilatkozta.
– A közepes méretűeket viszik leginkább, de vettek ma is mindegyikből.
A Bodó házaspár is a választékot méri fel a napokban, összehasonlítják az áruházakban is sok helyen kapható koszorúkkal. A boltiak, úgy tűnik, olcsóbbak. Mécsest mindenesetre ott vettek – igaz, a vásárcsarnokban kedden még nem is igen lehetett látni mécseseket.

 

(Szoljon.hu)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights