126 megyebeli tartozik több mint tízmillióval

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az általa nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, tízmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáját.

A szeptember végi állapotokat tükröző adatok szerint megyénkből ezúttal száz huszonhatan kerültek fel a „szégyenlajstromba” (legalábbis ennyi név mellett találunk hivatalosan Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakcímet).
A legtöbb adós természetesen a megyeszékhelyről került a listára: 34 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó neve mellé tartozik szolnoki elérhetőség.

Meglepőbb azonban, hogy kilenc tartozóval Jászladány megelőzi a listán Túrkevét és Jászberényt (nyolc-nyolc), Törökszentmiklóst (hét), illetve Jászkisért és Csépát (hat-hat) is – ez utóbbi, mindössze 1600 lelkes tiszazugi kistelepülés egyébként rendszeresen viszonylag sok tartozóval szerepel a hivatal ezen listáin.

Illusztráció (Mix Online)
Illusztráció (Mix Online)

Negyvenkettő megyei településen találunk tartozókat, olyan kisközségekben is, mint Tiszaörs, Tiszaroff, Kőtelek, Szászberek, Zagyvarékas, Csataszög, Tiszatenyő, Rákócziújfalu, Rákóczifalva, Tószeg, Jászdózsa, Pusztamonostor, vagy például Tiszaszentimre a hagyományosan negyedévente, így most szeptember 30-án lezárt adatok alapján elkészített NAV-táblázat szerint.

 (Szoljon.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »