Kétségkívül komoly gond a Széchenyi lakótelepen a megszaporodott személyautók “pihenése”. Nincs elegendő parkoló, bár úgy is fogalmazhatjuk, hogy lényegesen több az autó, mint mondjuk akár öt éve is.

A háttérben a már azóta “birtokba” vett parkolók. Balról Tasnádi Zoltán képviselő, jobbról Lits László ügyvezető igazgató

Mint a Malom úti sajtótájékoztatóján Tasnádi Zoltán városi képviselő sorolta: a helyszínen 34 új helyet alakítottak ki, nem kevesebb, mint 25 millió forintért. Hozzátette, hogy ez a választási ígéretei között is szerepelt, hiszen jól ismeri ennek a városrésznek a gondjait ezügyben is. A képviselő azt is elmondta, hogy a Hild Viktor úton nem rég óta használhatják a negyvennégy parkolóhelyet, márciusra gyarapszik tovább az autók “tárolására” szánt helyek száma a lakótelepen, hiszen újabb harminc kijelölt hely lesz az autók várakozására a Botár István úton. Mindezek a munkák összesen megközelítőleg száztízmillió forintot emésztenek föl a városi költségvetésből, de még így sem éri utol magát Szolnok. Már tervezik a Karczag László és a Czakó úti parkolókat.

iSzolnok