Csütörtöktől ismét nemzetközi tornát rendez a Szolnoki Kosárlabda Akadémia. Az U18-asok a húszévesek mezőnyében versenyeznek a számos európai országot, s újabban azon kívülieket is érintő sorozatban, ahol a második fordulót rendezik meg a Tisza partját, a Széchenyi István Gimnázium tornacsarnokában.

– Nem lesz könnyű feladata juniorjainknak, immár második éve versenyzünk ebben a sorozatban a nagyobbak között, láthattuk, hogy komoly fizikális hátránnyal kell szembenézniük – mondta az iSzolnoknak Tasnádi Zoltán, az akadémia szakmai vezetője. – Négy jó csapattal találkozunk, a szlovák Levice, az olasz Rimini, a svéd Skuru Basket, valamint az NBA indiai akadémiájának klubja, az NBA Academy Mumbai.

Tasnádi Zoltán hozzátette: az olasz és az indiai csapat erős, gyors kosárlabdát játszanak, ugyanakkor a szlovák és a svéd ellenféllel szemben kiegyenlítettebbek az erőviszonyok.

– A nemzetközi sorozatból nagyon sokat profitálhatunk, fontos látnia fiataljainknak, hogy milyen irányban halad a világ kosárlabdasportja. Ebben az évben nem rendeznek ennek a korosztálynak külön versenyt, de mi az idősebbekkel szemben is vállaltuk a megmérettetést, minden olyan mérkőzés sokat jelenthet a srácoknak, amivel jobb játékossá válhatnak. Márpedig itt komoly ellenfelekkel is összefutnak. Juniorjainknak ez lesz az első igazán komoly mérkőzése új edzőjükkel, Mándoki Tamással. Valamennyiüknek kiváló lehetőség lesz ez a torna, hogy a felsőházi rájátszásra egy csapattá érjenek.

A Szolnoki Kosárlabda Akadémia mérkőzései:

Január 9. csütörtök, 19.00: Szolnoki KA – Junior Levice (Szlovákia)
Január 10. péntek, 20.00: Szolnoki KA – Rimini (Olaszország)
Január 11. szombat, 14.30: Szolnoki KA – Skuru Basket (Svédország)
Január 12. vasárnap, 13.00: Szolnoki KA – NBA Academy Mumbai (India)

Helyszín mindegyik esetben a Széchenyi István Gimnázium sportcsarnoka.

iSzolnok