A Magyar Kultúra Napja eseményeihez tartoznak az ezen a területen dolgozók és intézmények munkáinak értékelése, díjakkal kifejezett elismerése. Szolnok két ismert és rendkívül látgatott, a közművelődésben élenjáró szerepet betöltő intézménye jutott el a minősített címig. Pontosabban egyikük már másodszor pályázta meg sikerrel a címet, ami nem anyagi, hanem szakmai elismerés.

Kép: iSzolnok

A csütörtöki sajtótájékoztatón a Verseghy Könyvtár és az Agóra Művelődési Központ vezetői adtak számot arról, hogy megszerezték a minősített intézmény címet. Ez azt jelenti, hogy a bírálók számtalan kritérium alapján pincétől a padlásig átvilágítják az intézményt, annak szakmai munkáját, eredményességét, közösségi szerepét, belső rendjét, szolgáltatói minőségét és még jó néhány egyéb szempontot is figyelembe vesznek.

Ezeknek a szigorú szabályoknak és működési elveknek mindkét intézmény kiválóan megfelelt, így évekig viselhetik a kitüntető címet. A megyei könyvtár először, az Agóra központ már másodszor került a kiválóak közé. Szalay Ferenc polgármester nem csupán a jó környezetet, a közönséget vonzó kiváló programokat, hanem a város kulturális életének szervezésében, szintjének emelésében betöltött szerepüket is nagyra becsülve köszönte meg a két intézményben dolgozók munkáját.

iSzolnok