Eredeti állapotában és pompájában tündököl újra a Kenderesi vasútállomás. A Halasy-Horthy kastély közelében lévő műemléképület felújításának munkálatairól és a végeredményről mutatunk be pár képet alábbi cikkünkben.

A kivitelezést az Épkar Zrt. végezte, mely így ír a beruházásról közösségi oldalán:

“A kivitelezési munkák megvalósítása során cél volt az 1931-ben kialakított állapot megőrzése: a kialakított épülettömeg és tetőforma megtartása, a neobarokk homlokzatképzés megőrzése, tartozékaival és díszítő elemeivel együtt, a belső térszerkezetek és épületszerkezetek, valamint homlokzati nyílászárók és vasalataik teljes körű helyreállítása, felújítása, folyamatos, szoros együttműködésben az illetékes örökségvédelmi hatósággal, az építtetői igények figyelembe vételével. A kivitelezés érdekessége, hogy minden helyiségben bemutatásra kerülnek tanúablak útján a fellelt eredeti festések”

A munkálatokról a Magyar Építők osztotta meg az alábbi képeket honlapján:

Az elkészült épületről már az Épkar Zrt. számolt be Facebook oldalán:

A kormányzó gyakran vasúttal érkezett Kenderesre

Az állomás egyedi, neobarokk külsejét a híres kenderesi Halasy-Horthy kastélyhoz való közelségének köszönheti: Horthy Miklós kormányzóként is gyakran látogatott ide és szeretett vasúton közlekedni. 1931-ben még külön kormányzói várótermet is kialakítottak az épületben – olvasható a magyarepitok.hu oldalán.