A Repülő Iskola szervezői szeretnének 2020-ban is minél több kilencedikes osztályhoz eljutni, hogy játékos és gondolkodtató alkalmakat tartsanak, melyeken a diákok a szokásostól eltérő módon foglalkozzunk matematikával.

A Gondolkodás Öröme Alapítvány által szervezett újszerű oktatási kísérlet két részből áll. A tavaszi félévében iskolákba látogatnak, és ott minél több érdeklődő kilencedikes diákot bevonva, a szokásostól eltérő megközelítésben mutatják be a matematika világát. Az országos körúton olyan diákokat szeretnénk felkutatni, akik bár tehetségesek matematikából, de eddigi tanulmányaik során ennek kibontakoztatására nem volt módjuk. A foglalkozások persze nemcsak a tehetségesebbek számára nyújthatnak nagy élményt, hiszen a diákok itt a tanórák szigorú keretein kívül találkozhatnak valóban érdekes és gondolkodásra csábító feladatokkal.

A program második részében, 2020 őszétől intenzív tehetséggondozó foglalkozássorozat indul, ahol az érdeklődő diákok tovább fejleszthetik matematikai képességeiket.

Iskolák jelentkezését 2020. február 15.várják. Bővebb összefoglaló és jelentkezés.