A béremelés az egészségügyi szakdolgozók megbecsülésének egyik legfontosabb eleme, amit tovább folytatunk – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amit tovább folytatunk. Januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is” – közölte Szentkirályi Alexandra.

Az átfogó ápolói béremelési program 2016-ban kezdődött, és a folyamatos emeléseknek köszönhetően 2022 januárjáig egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének” – mondta.

A kormányszóvivő arról is beszélt: a kormány a lakhatási körülményeken is javít, közel hatvanmilliárd forintból épülnek vagy újulnak meg nővérszállók, de nem ez az egyetlen egészségügyet érintő intézkedés. „A kormány az elmúlt években országszerte több száz milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére, orvosi eszközök beszerzésére” – hangsúlyozta.

Jelenleg kidolgozás alatt van az az intézkedéscsomag, amelynek révén megújítunk minden olyan kórházi várót, kórtermet, mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évben nem történt ilyen fejlesztés” – mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormány egészségpolitikájának középpontjában a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll” – szögezte le a kormányszóvivő.

hirado.hu