Spanyolországban rendeztek Shotokan Karate Európa-bajnokságot november 22-24. között. A junior bajnok magyar csapat tagja, Ugró Richárd nyilatkozott portálunknak.

Az Európa-bajnokságot ezúttal a spanyolországi San Fernandoban tartották, melyen Ricsi a magyar junior és felnőtt csapatának is tagja volt. Előbbi Európa-bajnok lett.

Beküldött fotó

-Junior korcsoportban egyéniben és csapatban is indultam. Sajnos egyéniben a legjobb négy közé jutáskor estem ki. Csapatban az olaszokkal, walesiekkel, majd az oroszokkal küzdöttünk, végül a svédeket vertük a döntőben – idézte fel a menetelést a tiszaörsi karatéka.

Hozzátette, hogy egyéniben és a felnőtt csapatban is a portugál ellenfelek múlták felül őket. A csapatverseny lebonyolításával kapcsolatban elárulta, hogy csapatonként 3-3 versenyző küzdött egymással és a legtöbb pontot szerző juthatott a következő körbe.

Beküldött Fotó

-Sokat kell továbbra is edzenem, hiszen nagy ütemben fejlődik a többi versenyző, nem szabad lemaradnom. Középiskola után mindenképp szeretnék fekete öves vizsgát tenni.

Ricsi 18 éves, a karcagi Szentannai Sámul Gimnázium végzős tanulója, a Kunmadarasi KSE karatékája, edzője Hamari János. A magyar junior csapat tagjai voltak a spanyolországi bajnokságon: Kovács Máté, Stum Dominik, Szlávik Bence és Ugró Richárd.