Befejeződött a csapadékvíz elvezetésére irányuló fejlesztés Tiszaszentimrén

A Kertalja – Bajcsy-Zsilinszky – Kossuth utcák által határolt terület csapadékvíz elvezetésének fejlesztésére 257 millió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat.

A településen állandó problémát okoz a belvíz jelenléte. Ezek a belvizek nagy károkat okoztak a község életében, melyek ellen csupán a lakosság segítségével kézierővel, illetve szerszámokkal és szivattyúkkal lehetett védekezni. A csapadékosabb időszakban főként a Bajcsy Zsilinszky úton, Kertalja úton és az Attila úton jelentett hatalmas problémát, melyre a projekt megoldást nyújtott.

A projekt keretében ugyanis az említett utak által határolt térségben kiépítették a csatornahálózatot, ami a vízgyűjtő területről lefolyó vizeket a tározó környezetében összegyűjti és rendezetten bevezeti a tározóba. Ezen felül a tározó rendezése, illetve a vízszintszabályozását biztosító átemelőt kiépítették.

A települési belterületi vízrendezés eredményeként megelőzhetőek lesznek a víz által okozott károk, ennek köszönhetően pedig a lakosság számára biztosított lesz egy egészségesebb környezet, valamint javulnak az élet- és lakhatási körülmények a községben. A munkálatokat a Bazaltech Mérnöki Szolgáltató Kft.