Európai Parlament Nagykövet Iskolája minősítést kapott a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium. Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodikként vehették át az elismerést.

Júniusban kaptuk az értesítést, hogy az éves tevékenységek és a programok értékelése alapján gimnáziumunk elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája minősítést. A plakett és oklevél átadó ünnepségre 2019. október 25-én került sor Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen – tájékoztatta hírportálunkat dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető.

Mint elmondta, a fővárosban Lővei Andrea az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának vezetője, Győri Enikő, európai parlamenti képviselő és Puskás Aurél, oktatási szakértő köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepi megnyitót követően került sor azon iskolák junior nagyköveteinek bemutatkozására, akik 2018-ban csatlakoztak. Gimnáziumunk 4 junior nagykövete (Nagy Csenge, Tajta István, Gyöngy András, Cserniczky Márk), valamint öregdiák junior nagyköveteink (Nagy Zsombor, Szűcs Richárd) prezentációjukban elmondták, hogy miért is fontos, mit profitál intézményünk az EPAS cím, illetve program révén. Beszámoltak róla, hogy milyen módon tettünk eleget a kötelező elemeknek, úgymint infópont létrehozása, Európa-nap szervezése, média megjelenés, az „EU-s tananagyag” feldolgozása.

-számolt be az intézményvezető. Hozzátette:

A junior nagyköveteink röviden bemutatták a 2018/19-es tanévben megvalósított programjainkat, az európai vonatkozású versenyeinket. Kisfilm segítségével mutattuk be a brüsszeli tanulmányutat, amikor többek között ellátogathattunk Az Európai Parlamentbe és a Parlamentáriumba.

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája 2017-ben indult az unió tagállamaiban. Célja a fiatalok figyelmét felkeltse Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt.