Dr. Gergely Mihályné Dr. Adorján Ildikó a Szolnokon azóta is jól érzékelhető karitatív munka megkerülhetetlen alakja, aki a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége is volt egyben. A közgyűlés 2011-ben döntött arról, hogy a Pro Caritate Díj elnevezése „Adorján Ildikó-díj”-ra módosuljon.

Bölcsesség, jóindulat és nagylelkűség – édesanyám ebben a keresztény szellemben élt és nevelt bennünket – idézte meg a kiváló asszonyt fia, dr. Gergely György.

Szolnokon és környékén hatszázan végzik azt a munkát, ami a születéstől a halálig szükséges lehet embertársainknak. Művelőinek a szakmai tudáson túl érzékenységgel, megértéssel és jóindulattal kell közeledniük a többnyire nehéz sorsúakhoz – mondta Szalay Ferenc polgármester -, és ezért nem mindig elég a megbecsülés és tisztelet, a béremelés már itt sem halogatható. Szolnok másfél milliárd forintból speciális igényű gyermekeknek tervez az önkormányzati bölcsődét kialakítani a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az autista centrum már működik, a Móra úti bölcsöde szinte teljesen kész, a Vízpart körúti idősek otthona pedig 46 új szobával bővül.

Az idei Adorján Ildikó díjat Bolyhosné Jancsó Éva, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese és az önkormányzat Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága bölcsődei intézményegysége kapta.

iSzolnok