Májusban kezdődött a lakótelep orvosi rendelőjének és gyógyszertárának fölújítása.

A gyógyszertár már megújult, a nyolcszáz négyzetméteres orvosi rendelő jelentős fölújítása ötven százalékon áll – állapította meg Szalay Ferenc polgármester, amikor a terület képviselőivel megnézte azt.

-Fontos épülete, egészségügyi szolgáltató helye ez az épület a kisvárosnyi lakónak, de már elkerülhetetlen volt egy komoly fölújítás. Ami nagyon fontos, hogy túl a korszerűsítésen, lesz itt egy diagnosztikai központ, így azután tavasz közepétől már nem kell a városba, vagy a kórházba elmennie a pácienseknek – mondta a polgármester.

Megújul a Móra úti és a Tószegi úti rendelő, a belvárosi rendelőintézet új egészségügyi eszközöket kapott. Kiválóan működik a hívórendszer, de telefonon is bejelentkezhet a laboratóriumba a páciens és az időponthoz képest legföljebb negyedóra a várakozási idő.

A 243 milliós munkálatokhoz a város kassza 97, a gyógyszertár 26 millióval járult hozzá. Tavaszra a négy háziorvosi, négy gyermekorvosi, három vegyes fogorvosi praxis, egy iskolafogászat és négy védőnői körzet helye lesz a korszerű épület. Lesz akadálymentes parkoló, tűzjelző és kamerarendszer az épületben. A munkákkal jövő év áprilisára kell végeznie a kivitelezőnek.

iSzolnok