Harmadik alkalommal rendezték meg szeptember 23. és 28. között a Biztonság Hete programsorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közös szervezésében. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.

Az egyhetes, országos rendezvény keretében idén összesen harminc helyszínre települt ki a katasztrófavédelem. A rendezvénysorozat keretein belül ügyességi versenyekkel és erőpróbákkal, szimulációs eszközök, tájékoztató filmek, játékos vetélkedők sorával találkozhatnak a fiatalok azért, hogy az év többi részében se felejtsék el, saját biztonságukért ők maguk is felelősek. 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tűzmegelőzési Bizottság is csatlakozott a programokhoz. A szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság a Szolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen várták az érdeklődőket a Biztonság Hete zárórendezvényén szeptember huszonnyolcadikán Szolnokon, a Tisza-parton. A kicsik és nagyok számára egyaránt hatalmas élmény volt beülni a gépjárműfecskendőbe és megtapasztalni, milyen körülmények között vonulnak a tűzoltók egy káreset helyszínére. A gyermekek számára legnépszerűbb attrakció pedig a puttonyfecskendővel való tálcatűz oltása volt. A látogatók emellett tájékoztatást és szóróanyagokat kaptak, amelyek a tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információkat tartalmaztak, ezzel tovább tágítva a lakosság látókörét a témában.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem