Szeptember 7–én megrendezték a II. Tiszabábolnai Nyitott Porták és Élménynap, mely az egész települést megmozgatta.

Összesen 7 vendégház (Bence Apartman, Mákvirág Vendégház, Sóvirág Vendégház, Tisza Vendégház, Tulipán Vendégház, Tutajos Vendéglő és Velo Pihi Vendégház) nyitotta meg portáját az érdeklődők számára.

Kóstolóval, zenével és tánccal várták az érkezőket. A helyszíneken különböző mesterségek képviselték magukat. A teljesség igénye nélkül fafaragó, bőrdíszmíves és kovács. Külön érdekesség, hogy a szervezőknek egy női kovácsot sikerült találniuk, aki gyönyörű alkotásokat készített a helyszínen is.

A lehetőségek tárháza is széles skálán mozgott, hiszen volt lehetőség traktorozásra, csónakázásra, lovaskocsikázásra és póni lovaglásra is. A gyerekeket arcfestés, henna, gyöngyfűzés, csuhé baba készítés, óriás buborék fújás és habparty várta. Aki úgy érezte a zsonglőrködést is kipróbálhatta.

Közel 5000 adag étellel készültek. A választékban szerepelt csülkös babgulyás, pacalpörkölt, hurka, kenyérlángos és krumplilángos. De vadpörköltet, gombócos tésztát, pontyhalászlét vagy marhapörköltöt is választhattak.

Délután az Extreme Dance Team táncosai léptek színpadra, amit a helyi, nemrégiben alakult tánccsoport debütálása követett. A megnyitó előtt Rencz Márk csillogtatta meg énektudását, majd a hivatalos rész után a Honeybeast adott koncertet. A nap folyamán fellépett még a Te meg Én nevű formáció. A programot tűzijáték és utcabál zárta.

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat Facebook oldalunkon!

Mészáros Balázs