A Szekszárd melletti Sötétvölgyben rendezte meg szeptember tizenegyedikén a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Alisca Nyilai Íjászegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a IV. Alisca Országos Katasztrófavédelmi Íjászversenyt.

A versenyzők nyolc kategóriában vetélkedtek, és huszonnégy állomáson kellett eltalálniuk a vadon élő állatokat formázó, háromdimenziós célokat. Ezeken a találati zónák ráadásul nem külön színnel, hanem csupán süllyesztett választóvonalakkal voltak megjelölve. Akadtak hazánkban élő erdei állatokat megtestesítő célok, de egzotikus vadak is, mint a tigris vagy az óriásteknős. A vadregényes terepviszonyok mellett az előre nem ismert távok is megnehezítették az indulók dolgát, akiknek állomásonként három lövésre nyílt lehetőségük.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből négyen feszítették meg íjaikat: Dorka Zoltán tű. zászlós (Szolnok HTP), Farmosi Zoltán tű. főtörzsőrmester (Szolnok HTP), Harmath Antal tű. zászlós (Jászberény HTP) és Szabó Szabolcs Gábor tű. alezredes (Jászberény HTP); akik a rövidtávú céllövés csapatversenyében második helyen végeztek.

Részvételüket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatta.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem