Jelentős sportberuházások zajlottak le a nyáron a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban. Új kültéri lelátó és sportpadló is szolgálja ezentúl a diákokat.

Közel 300 beérkezett támogatási kérelem közül választották ki a tíz nyertes egyikeként a tiszafüredi gimnáziumot a DECATHLON “Sportból a legtöbbet” pályázatában. Az elnyert több mint 4 millió forintból az iskola tornaterme kaphatott új sportpadlót a több évtizedes burkolatot felváltva.

Hazai forrásból, az EMMI Sportlétesítményekért Felelős Államtitkárságának támogatásával épült egy 250 fős kültéri lelátó az iskola salakpályája mellett. A támogatás mértéke 7,5 millió forint volt.

Az átadókon részt vett Sárfalvi Péter az EMMI Sportlétesítményekért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, Nagy Norbert a debreceni Decathlon áruház igazgatója és Ujvári Imre polgármester is.

A gimnázium igazi sportos iskolává vált, agilis és innovatív vezetőkkel, kiváló tanárokkal, tehetséges diákokkal és folyamatosan megújuló infrastruktúrával. 


-fogalmazott a városvezető. Hozzátette, hogy folyamatban van egy kosárlabdapálya kivitelezési munkáinak az előkészítése is.

Dr. Pásztorné Dr. Vass Anikó az átadót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a sportfejlesztések nagyban hozzájárulnak a szeptemberi Nyolcosztályos Gimnáziumok Regionális Sportversenyének sikeres lebonyolításához.

Tekintse meg az átadókon készült képgalériánkat Facebook oldalunkon!