Szebbnél szebb négylábú kutyák lepték el a Zuglógert, hiszen a 19. CAC kiállításra 132 kutyafajt nézhettek meg az érdeklődők.

A kiállítás lényege, hogy a tenyésztők megismerjék kutyáik erősségeit, hibáit is a bírálat során, és a verseny tenyésztői tapasztalatcserére is alkalmas.

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége Karcagi Önálló Jogi Szervezete a Zuglógerben rendezte meg a 19. F.C.I. CAC Kutyakiállítást. Az önkormányzat nevében Dobos László polgármester köszöntötte a több mint 350 hazai tenyésztőt, akik 132 kutyafajtát hoztak el a Nagykunság fővárosába, a rangos kutyakiállításra.

Fülöp Norbert karcagi elnök köszöntőjében elhangzott, a két versenyszámban – küllembírálat, kiállítás best in show – több mint ezer bírálatot végeznek el a nap során Korózs András vezetőbíró vezette küllembírók. A kétévente megrendezendő kiállítás rendezési jogát pályázaton nyerte el a karcagi szervezet, s hónapokig készítették elő a versenyt, melyen az egész országból érkeztek hazai tenyésztők, de szerb kutyások is megmérettették ebeiket.

infoKarcag