Természetesen nem csupán bővült a fél százada épült sportlétesítmény, hanem pincétől a padlásig megújult minden porcikája. Mellé épült, szoros kapcsolatban a régivel egy új csarnok, ahol a vívók kaptak helyet az emeleten, földszintjén öltözők, irodák készültek.

Az avatóünnepségen ott volt a névadó B. Nagy Pál, a ’68-as mexikói olimpián győztes magyar tőrvívó csapat tagja, Szolnok díszpolgára is.

A csarnok névadóját, Mexikó olimpiai bajnokát, B. nagy Pált is köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a sportcsarnok avató ünnepségén. (Kép: iSzolnok)

Rózsa József, az üzemeltető Sportcentrum Kft ügyvezető igazgatója éppen azt a csapatot idézte, mert a győzelem után egymást ölelve kiáltották: megcsináltuk! Hát mi is megcsináltuk – utalt a jókora munkára és annak látható, örömteli eredményére.

A vívószövetség alelnöke, Somlai Béla Szolnok sportéletét méltatta, ami a múltat összeköti a mával és az újabb sikerek egyik teremtő helyszíne lehet az új és a régi csarnok, amihez a szövetség anyagilag is hozzájárult. Szalay Ferenc erról beszélt, hogy a Véső úti nagy átépítés része az új csarnok is. Nem csupán egy sporttelep épül itt – mondta -, hanem egy új városrész is: atlétikai pályával, futófolyosóval, szálláshellyel, vendéglővel, stranddal, kosár-és vívócsarnokkal, buszjárattal, esővíz elvezető rendszerrel. Ennek a több milliárdos beruházásnak az első lépcsője a vívók és kosarasok új otthona öltözőkkel, irodákkal, raktárakkal. Az egészséges életre nevelés, a sportolás lehetőségeinek bővítése évek óta fontos teendő a város vezetői számára. Az elmúlt nyolc évben csak ezekre a feladatokra két és egynegyed milliárd forintot költöttek Szolnokon.

A két csarnok együtt kevés híján kétezer négyzetméteren ad lehetőséget labdajátékokra és vívásra, összesen 368 millió forintba került az elvégzett munka.

iSzolnok