“Te is közénk tartozol!” címmel nyert pályázatot a Karcagi Tankerületi Központ. A 135 millió forint unós támogatásból a Kádas György EGYMI kisújszállási és karcagi telephelyein a pályázatban vállaltakat.

A projekt célja a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket is ellátó intézményünk szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése, valamint az utazó gyógypedagógusi,  konduktori hálózat fejlesztése a Karcagi Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben. Fontos, hogy a projektbe bevont, együttnevelést végző intézményekben csökkenjen a kirekesztő és erősödjön a befogadó szemlélet, alakuljon ki a befogadó környezet.

A projekt keretében olyan speciális eszközöket szereznek be, amellyel a fogyatékos gyermekek sérült képességei fejleszthetők. Az utazó gyógypedagógusi, utazó konduktori hálózat fejlesztése érdekében olyan differenciált feladatbankot készítenek, amit hatékonyan használhatnak majd az utazó gyógypedagógusok. A szakemberek specifikus tanfolyamokon, akkreditált továbbképzéseken, szakmai műhelyfoglalkozásokon vesznek részt. A szülők számára segítő programokat, szemléletformáló, érzékenyítő tréningeket szervezünk.

A projekt lebonyolításának időszaka 2019. szeptember 1-jétől 2022. február 28-ig tart.