Új épületben, kibővített formában folytathatja munkáját a tiszafüredi Református EGYMI a település önkormányzatával kötött együttműködésnek köszönhetően.

A megállapodás keretében Tiszafüred Város Önkormányzata a régi Bajcsy úti óvoda épületét, térítésmentesen biztosítja a tiszafüredi Református Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény számára. Ezáltal a tiszafüredi sérült gyermekek fejlesztése és gondozása kibővített formában folyhat tovább. Elhangzott: már egy évvel ezelőtt is próbálkoztak az óvodai ellátás elindításával, de a jelenlegi épületben, a hely szűke miatt erre nincs lehetőség.

Az autista és enyhébben sérült gyermekek fejlesztő iskolai oktatása is elindulhat Tiszafüreden, így nem kell a szülőknek másik településre elvinni a gyermekeket.

– emelte ki Ujvári Imre.

A megállapodást egy sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen írta alá Bori Judit, a Református EGYMI igazgatója és Ujvári Imre polgármester. Úgy tudni, jelenleg tizennyolc gyermek fejlesztő oktatása zajlik Tiszafüreden, de az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált a bővítés szükségessége.