Az első kilenc évfolyam tanulói ingyenesen kapják az idei tanévtől a tankönyveiket a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban és annak általános iskolájában, továbbá rendvédelmi képzéssel is bővül a gimnázium képzési palettája.

Közel 400 tanulóval kezdi meg a 2019/2020-as tanévet a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium négy- és nyolc évfolyamos gimnáziumi tanterv szerint. Az emelt és az általános gimnáziumi tagozatok mellett rendvédelmi képzés is indul.

A most következő tanévtől minden 1-9. évfolyamos diák ingyenes tankönyvben részesül, míg a felsőbb évfolyamokban szociálisan rászorultak vagy nagycsaládosok jogosultak erre. A hátrányos helyzetű településeken, így a tiszaszőlősi, a nagyiváni és a tiszaörsi tagintézményekben az 1-8 évfolyamos, halmozottan hátrányos helyzetű diákok részére ingyenes tanszercsomagot is kiosztottak.

A gimnáziumban több fejlesztés, felújítás is történt. Új borítást és festést kaptak az emeleti folyosók, több teremben kifestettek, újították fel a padlót. A tornaterem teljes mértékben megújult: kicseréltek hat darab ajtót és a bukóablakok zárszerkezeteit, pályázati forrásból modern sportpadlót fektettek le. Szintén pályázati támogatásból kaptak az informatikai termek interaktív táblákat, továbbá egy 250 fős mobillelátót is telepítettek az iskola udvarán.

A tagintézményekben is megtörténtek a nyári karbantartási munkák – meszelés, burkolatcsere, parketta csiszolás – közel 3,5 millió forint értékben. A Kossuth Lajos Általános Iskola új kerítése pedig még a nyár elején elkészült.