Csütörtök éjszaka hazaért Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádoltak és csak pénzbüntetés fejében engedtek el Dél-Koreából – az SzPressz hírszolgálat jelentése szerint az úszó mielőbb találkozni szeretne a Magyar Úszó Szövetség elnökével.

Az olimpiai bronzérmes úszó az ügyével kapcsolatban nem kívánt hozzátenni a korábban kiadott közleményéhez, de azt elárulta, hogy lehető leghamarabb személyesen szeretne beszámolni Wladár Sándornak a történtekről, és mindarról, ami azután következett.

A MÚSZ első embere a napokban elmondta, a szövetségnek is az a célja, hogy mihamarabb tiszta vizet öntsön a pohárba, nagy eséllyel fegyelmi eljárás indulhat Kenderesi ellen – de bármilyen lépés megtétele előtt meg szeretnék hallgatni a versenyzőt. Nehezíti a feladatot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak 2-3 hét múlva ismerhetik meg.

Kenderesire térdműtétje bepótlása is vár, melyről már a vizes világbajnokság előtt döntött, és amelyre a tervek alapján szerdán került volna sor.

A dél-koreai hatóságok a bíróság ítéletéig nem engedték, hogy a magyar úszó elhagyja az országot, miután egy bárban történt zaklatás miatt feljelentették.

hirado.hu