A Karcag, Zöldfa u. 32. alatti óvoda épületén teljes körű korszerűsítést és felújítást kellett elvégezni, a hatályos és vonatkozó épületenergetikai rendelet előírásait figyelembe véve.

A tervezés és a kivitelezés fontos része, az épület azbesztmentesítése, valamint projektarányos akadálymentesítése, ennek megfelelően szükségessé vált egyes helyiségek funkciókapcsolatának újbóli meghatározása is Mindemellett fontos cél volt a homlokzatok megjelenésének építészetileg történő “felfrissítése”.

Építészeti felújítási – korszerűsítési munkák részletezése: az épület hőtechnikai adottságainak javítása és az egész épület hőveszteségének csökkentése érdekében a határoló falak és lábazat, a lapostető utólagos hőszigetelése, valamennyi, határoló falban lévő fa szerkezetű nyílászáró cseréje, lapostető csapadékvíz elleni szigetelésének felújítása, azbesztcemet tartalmú hullámpala tetőfedés cseréje, a lapos és magastetős épületrész valamennyi bádogos munkájának cseréje, a belső nyílászárók közül csak a nagy forgalmú helyiségek ajtaja kerülnek cserére, a többi felújításra kerül, belső padló- és falburkolatok cseréje, szükséges helyeken az akadálymentesítési szabályokat betartva, beltéri falazat és mennyezet általános felújítása, akadálymentes WC megvalósítása, akadálymentes parkoló kialakítása, illetve a parkolótól az épület főbejáratáig vezető megközelítés útvonalának az akadálymentesítése, épület körüli járda cseréje, új utcafronti kerítés kialakítása, meglévő alapozás felhasználásával.

Az elektromos belső hálózat és szerelvények felújítása, személyi kapubejárótól a főbejáratig a térvilágítás kialakítása, kazáncsere – fűtéskorszerűsítés,
udvari gázvezeték korszerűsítése, vízhálózat korszerűsítése, szennyvízhálózat átalakítása épületen belül, helységek direkt – indirekt szellőzésének megoldása,
ivókút, kerticsap, locsolócsap kialakítása a belső udvarban (egyéb földalatti udvari közmű vezetékek felújítása nem történik), napkollektor beépítése.

A projekt keretében cserélve lettek a csoportszobák bútorzatai. A gyermekek számára óvodai székek és asztalok beszerzését azok jelenlegi állapota indokolttá tette. Az óvodai melegítőkonyha bútorzatának, berendezéseinek fejlesztése, cseréje történt meg, a mindennapi étkezés gördülékenysége érdekében.

Az udvari játékok alatt korábban föveny volt amely valamennyi régi és új játék alatt a modern kor igényeit kielégítő gumilapra cseréltek. Új udvari babaházakat szereztek be.

Az elavult infokommunikációs eszközöket, játékokat cserélték.

infoKarcag