A Q10 antioxidáns a szervezetben is előforduló alkotóelem, ami az idő előrehaladtával a 20-as évek közepétől, fokozatosan csökken a szervezetben, így a pótlását már ekkor érdemes fontolóra venni. Amennyiben a hiánya lép fel, szív-és érrendszeri betegség vagy például a magas vérnyomás is fokozottabban alakulhat ki a szervezetben.

A tudományos alapokra helyezett kutatások alapján, a szabadgyökök elleni harcban is nagy szerepe van a koenzim Q10-nek és a rákmegelőzésben is jelentős teljesítményeket mutat, ráadásul a sokakat érintő szívritmus-zavarok esetében is előrelépést jelenthet a Q10 többleti bevitele.

A koenzim Q10 egy olyan zsírban oldódó vegyület, amelyből, ha nem termelődik megfelelő mennyiség az emberi testben vagy nem pótoljuk hiány esetén, akkor számos egészségügyi panasz jelentkezik, amiknél nem is gyanakodnánk első körben a Q10 csökkent jelenlétére. A CoQ10 hiány fellépésekor, a test energiaszintjének a teljesítménye nagy mértékben csökken, a fáradékonyság, a depresszív hangulatingadozások, ráadásul az immunrendszer gyengülése is ennek a végkimenetele. A gyulladásos betegségek mellett, a krónikus kórképek egyik eleme is lehet a szervezetben lévő csökkent szintje.

A Q10 bevitele tehát, számos egészségügyi panasz prevenciós jellege miatt is fontos lenne, amit pluszban az élelmiszereinkkel is bevihetünk, de ha kevésbé rajongunk a zöldségekért és a halakért, akkor a jó minőségű táplálékkiegészítők is szóba jöhetnek alternatívaként. A vörös húsok, a különféle tengeri halak jó forrásnak bizonyulhatnak, de a brokkoli is, hiszen ebben a zöldségben igen magas, nagyjából 0,2 mg Q10 található.

Ez az enzim, a fogyást is megkönnyíti, ugyanis energiával látja el a szervezetet és segíti a fontos nyomelemek jobb felszívódását, a zsírok energiává való átalakulását. A rendszeres testmozgás mellé feltétlenül ajánlott kúraszerűen, 3 hónapon keresztül beiktatni a mindennapos, változatos étkezési rutinunkba. Amennyiben a plusz bevitelt táplálékkiegészítővel kívánjuk kiváltani, a Fittpharma webáruház több terméktípust is kínál ennek a gyakorlatba való átültetéséhez. A webshop kínálatát gyógyszerész végzettséggel rendelkező szakemberek ellenőrzik, így biztosan azt kapja a vásárló, ami biztonságosan szedhető.  Az online boltban kapszulás, de még vízben oldódó formula is választható, és a kiszerelések is többféle formában vannak jelen.