Szerdán jellemzően kisebb súlyú káresemények történtek megyénkben, ugyanakkor Jászfényszaru határában négy gépjármű karambolozott.

Egy ajtótok gyulladt meg szerda hajnalban Rákóczifalván, egy felújítás alatt álló Kossuth Lajos utcai házban. A szolnoki hivatásos tűzoltók hatoltak be az épületbe és egy vízsugárral beavatkoztak.

Egy személygépkocsi, két kisteherautó és egy tehergépjármű ütközött össze szerda délelőtt a 32-es számú főúton, Jászfényszaru külterületén. Utóbbi jármű utánfutóján villanypóznákat szállított és oldalára borult. A jászberényi és a hatvani hivatásos, valamint a jászfényszarui önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. A személygépkocsiban ketten utaztak, egyiküket a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból. A helyszínen voltak a mentőszolgálat munkatársai is.

Rendre vágott szalma és tarló égett foltokban, nyolcszáz négyzetméternyi területen szerda délután Mezőtúr külterületén. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, közben pedig egy erőgép körbetárcsázta a területet.

Szerdán öt szabadtéri tűz történt megyénkben. Tiszaföldváron egy fából készült építmény is károsodott, míg Karcagon mintegy háromezer négyzetméternyi terület égett le.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem