A keddi nap folyamán több mezőgazdasági és ipari tűzesettel is meg kellett küzdeniük a megye tűzoltóinak.

Tegnap hajnalban Törökszentmiklóson a Dózsa György utcában egy faipari üzem területén található csarnoképületben hetven négyzetméteres szárítógépen keresztülhaladó funérlemeztáblák gyulladtak meg. Az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak. Az egység kiérkezésekor a dolgozók egy vízsugárral a fali tűzcsapról megkezdték az oltást majd a kiérkezett állomány két vízsugárral a tüzet körülhatárolta és eloltotta.

Kigyulladt munkavégzés közben egy körbálázó-gép munkavégzés közben tegnap délelőtt Egyeken, a Tiszaszőlő utcában. Az égés során a gép környezetében lévő tarló is kigyulladt és körülbelül ötven négyzetméteren leégett. A tulajdonos kézi porral oltó segítségével a tüzet eloltotta, a tarló égésének tovább terjedését megfékezte az egységek kiérkezése előtt. A helyszínre a tiszafüredi hivatásos és az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak. Az egységek hőkamera segítségével a bálázógépet megvizsgálták, majd további hűtést végeztek egy vízsugár segítségével. A helyenként füstölő, leégett tarlót kéziszerszámokkal átvizsgálták.

Kigyulladt egy nyerges vontató vezetőfülkéje tegnap kora délután Mezőtúr külterületén. A tűzesethez a szarvasi és a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek porral-, habbal oltókkal, puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal avatkoztak be, melyekkel sikerült megfékezni a tüzet. Egy mezőgazdasági géppel a kamion és a vontatmány szét lett választva, megakadályozva ezzel a tűz továbbterjedését.

Kigyulladt egy Mezőtúr külterületén található trágyakazal kedd délelőtt. Az tűzesethez a mezőtúri és szarvasi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral, kéziszerszámokkal, valamint egy erőgép segítségével a káresetet felszámolták. A beavatkozáshoz szükséges oltóvizet két vízszállító jármű biztosította.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem