A Kátai Gábor Kórház EFI-LEk irodája továbbképzést tartott a Lovagi Udvarban a város közétkeztetésben dolgozói számára.

Mint Faar Nóra Veronika irodavezetőtől megtudtuk, Sréderné Szűcs Erika, a JNSZ MKH népegészségügyi főosztály munkatársa a közétkeztetés jogi hátteréről, Sántáné Antal Mária, a kórház diatetikusa a kiemelt táplálkozási tényezőkről és a speciális étkeztetésű gyermekek étrendjének összeállításáról is szólt, Szatmári János mesterséf pedig az egészséges ételek készítéséről beszélt előadásában, majd gyakorlatban is bemutatta hogyan lehet egészséges egy tízórai, vagy uzsonna is.

A városban a bölcsődéstől az iskolásokon át a nyugdíjas korosztályig főznek a közétkeztetési konyhákon, így ezen a szakmai továbbképzésen naprakész információkat kaphattak munkájukhoz a konyha és élelmezésben dolgozók, hiszen egyre nő a speciális étkezést kérő – pl. glutén-, tej- és tojásmentes – gyermek és felnőtt is. Az ő részükre otthon is speciális étrend kell, ennek az összeállításában is tud segítséget nyújtani a szülőknek az EFI-LEK munkatársai, akiket a kórház földszintjén lévő irodában lehet megtalálni.

infoKarcag