Ötven évvel ezelőtt egy időkapszulát helyeztek el egy akkori pártfelhívásra, a Tanácsköztársaság évfordulója alkalmából Üzenet a jövőnek címmel a berekfürdői Veress Zoltán Általános Iskola udvarán.

Ünnepélyes keretek között, a Sulimajális keretében bontották ki a fal mögé helyezett ” kapszulát”. A múltidézés korhű ruhába öltözött “úttörőcsapat” zászlóbehozatala után Székely László igazgató olvasta fel a korabeli felhívást, majd több akkori diák felidézte mire emlékszik az időkapszula elhelyezéséből, majd kibontották a falból a félévszázados üzenetet tartalmazó dobozkát, melyben volt egy kisdobos és úttörő nyakkendő, melyet az iskola minden diákja aláírt, egy kissé megfakult üzenet, valamint úttörőjelvények kerültek elő.

Az öreg diákok közül többen megtalálták nevüket a nyakkendőkön, s az erre az alkalomra úttörőjelképekkel berendezett szabadulószobát is többen kipróbálták. Az időkapszula felbontása után kezdődött a Sulimajális régi és mai diákokkal, lakosokkal. Újabb időkapszulát 2020-ban helyeznek el az iskola mostani diákjai.

infoKarcag