Folyamatosan dolgoznak a vízügyi szakemberek és a vízszolgáltató szerződött partnerei a karcagi beszakadt út és az út alatt húzódó szennyvízvezeték felújításán.

Karcagon, a Széchenyi sugárúton még június 7-én szakadt be az úttest, mely alatt szennyvízvezeték fut. A város víziközmű szolgáltatója, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. az érintett területet azonnal elkerítette a forgalom elől, majd partnereivel megkezdte az előkészületi munkát.

Az érintett szakaszt először kizárták az üzemeltetésből, hogy megakadályozzák a szennyvíz ráfolyását az útra. Esetenként szippantó-kocsival is gondoskodnak a szennyvíz elszállításáról.

Mindeközben a szakemberek kiépítettek egy, a Püspökladányi utat keresztező, felszín felett futó úgynevezett „repülővezetéket”, melynek üzemeltetéséhez jelenleg áramfejlesztővel biztosítják az energiaellátást. A vízművek kezdeményezte az áramszolgáltatónál a zajhatás nélküli áram-ellátás kiépítését.

Az ideiglenes vezeték használata miatt itt is szükséges volt az útszakasz elzárni a forgalom elől. A vezeték út alá süllyesztése napokon belül meg fog történni, így a lezárt útszakasz újra forgalomba helyezhető.

Nehezíti a helyzetet, hogy a meghibásodás helyén a felújítandó csatornaszakasz nyomvonalát egy ivóvízvezeték-nyomócső is keresztezi, melyet hamarosan kiváltanak a szakemberek. Ha ezzel végeznek és a meghibásodás helyéről sikerült kizárni a szennyvizet csak akkor kezdődhet meg a régi, elhasználódott szennyvízcső egy részének újra cserélése, majd a felette lévő útburkolat helyreállítása.

A munkavégzés teljes időtartama alatt a víziközmű-szolgáltató biztosítja a szennyvízelvezetési szolgáltatást.

infoKarcag