A hétvégén is volt dolga a megyei tűzoltóknak időjárással összefüggésbe hozható káreseményekkel. Mindezek mellett balesetek is történtek, valamint egy szén-monoxid-érzékelő is jelzett.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap reggel Szolnokon, a Tószegi úton. A baleset miatt a pózna kettétört, a villanyvezeték és az autó tartotta. A szolnoki hivatásos tűzoltók dugólétrával alátámasztották az oszlopot. Az áramszolgáltató emelőkosaras jármű segítségével leemelte az oszlopot a gépkocsiról, ezután az egység elvégezte az utómunkálatokat.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délután Karcagon, egy Kertész József utcai társasház egyik lakásában. A lakó szellőztetést végzett, majd elhagyta az ingatlant. A város hivatásos tűzoltói rekonstruálták a jelzéskori állapotot, majd méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, melynek szakembere a vízmelegítőt kizárta a rendszerből.

Vízelvezető árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap kora este Mezőtúron, a Szolnoki úton. A jármű vezetőjét járókelők segítették ki az utastérből. A mezőtúri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd kivontatták az árokból. A helyszínre mentők is érkeztek.

A hétvégén összesen hét, időjárással összefüggő káreseményt kezeltek a megye tűzoltói. Ezek közül a legsúlyosabb vasárnap délután történt, amikor villámcsapás miatt teljes terjedelmében égett egy Tiszacsege külterületén lévő hodály. A tűz háromszáz körbálát, valamint két másik épületet veszélyeztetett, amelyekben összesen ötszáz rackajuh volt, de a lángok sehova sem terjedtek át. A tiszafüredi hivatásos, valamint a balmazújvárosi és egyeki önkormányzati tűzoltók két vízsugárral, illetve kéziszerszámokkal avatkoztak be, munkájukat a helyszínen két erőgép segítette. A leégett hodályban harminckilenc rackajuh volt, közülük kilenc elpusztult.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem