Bombaformában evezett Kiss Erik a szolnoki VB válogató versenyen június 19-én, aki ezzel kvalifikálta magát az augusztusi kajak-kenu világbajnokságra.

– Ez volt az első válogató verseny a szegedi vébére, ahol az első két helyezett juthatott tovább. Nagyon jó volt ez a verseny, nagyon jó formában voltam, 5 másodperccel nyertem, ami 2-3 hajónyi előnyt jelentett.

Erik álma, hogy kijusson a 2020-as Tokiói Paralimpiára. Ezzel a győzelemmel egy lépést tett álmai megvalósítása felé, hiszen az augusztusi versenyen hat olimpiai helyet osztanak ki, melyekre igen nagy eséllyel pályázik.

– Szolnokon nem néztem az időt, széllel szemben kellett eveznem, de úgy érzem szélcsendben egy 43 másodperces időt elértem volna és 42-vel már ki lehet jutni az olimpiára.

Erik még csak 18 éves, de már 16 éves kora óta a felnőttekkel versenyez és ér el nagy sikereket. Jelenleg az érettségi vizsgáira készül, az Eszterházy Károly Egyetemen szeretne tovább tanulni sport és rekreáció szervező szakon. A felsőfokú tanulmányait levelezőn szeretné folytatni, hogy tovább tudjon rendszeresen edzeni.

– Sokat kell még fejlődnöm, hogy a nemzetközi mezőnyben is a legjobbak között legyek, amihez nagyon sok segítséget kapok edzőmtől, Szabó Attilától. Neki ezúton is szeretném megköszönni azt a rengeteg munkát, amit a felkészítésünkbe fektet.

Erik a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sport Egyesület versenyzője. Az egyesületben végzett munka magas színvonalát jól mutatja, hogy több versenyzője is nemzetközi versenyeken ér el kiváló eredményeket, illetve a magyar korosztályos válogatottakba is rendszeresen behívják őket.