A mindennapokat meghatározó téma a migráció, mely az elmúlt három évben problémás méreteket öltött Nyugat-Európában. Az érintett országokban rendkívül megnőtt a bűncselekmények száma, az elkövetők döntő többsége migrációs hátterű. Eközben a politika színterén folyamatos a küzdelem a migráns párti és migrációellenes erők között.

A migráció veszélyeiről és a közelgő európai parlamenti választás fontosságáról kérdeztük Bayer Zsolt publicistát.

Évek óta uralja a közbeszédet az Európát sújtó illegális migráció problémája. Miért fontos ez nekünk, magyaroknak?

Látnunk kell, hogy Európa a szemünk láttára változik át. Ez nem egy olyan változás, amit mi európaiak szeretnénk, hanem olyan, amit felülről erőszakolnak a kontinensre és alapjaiban változtatja meg az életünket. Olyan érzése van az embernek, mintha Európa egy lassú, furcsa öngyilkosságot hajtana végre. Föladja magát, ideértve hagyományait nemzeti és kulturális identitását. Az európai társadalmak pedig csak állnak és értetlenül néznek, azon kívül, hogy van egy rossz érzésük, nem csinálnak semmit.

Hiába, hogy Magyarországon jelen pillanatban nincsenek migránsok, de minden magára adó, keresztény embernek ezzel foglalkoznia kell.

Bayer Zsolt újságíró, publicista interjút ad Tiszafüreden az Alföldhír.hu-nak. 2019. április 11.

De annak, hogy Magyarországot most nem érinti a migráció, annak oka van.

Igen, méghozzá a magyar miniszterelnök és a magyar kormány. Hála Istennek vannak olyan politikusok Közép-Európában, akik úgy döntöttek, hogy nem támogatják ezt az őrületet. Magyarország azon kevesek közé tartozik, akik komolyan veszik az uniós szabályokat és a schengeni határok védelmét, eleget tesz a feladatának. Ennek köszönhető az, hogy mi ma itt úgy élhetünk, ahogy. Békében, nyugalomban, fejlődésben. Nem kell azzal szembenéznünk, amivel Nyugat-Európa számos országában és nagyvárosában. Éppen a napokban jött ki a statisztika, hogy 2018-ban több mint 9000 késelés történt Londonban. Elképesztő! Kettőt tippelhetünk, döntő többségét kik követték el…

Szerencsére már Nyugat-Európában is vannak komolyan vehető szövetségeseink, például Olaszország és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter.

Miért erőltetik rá Európára a migrációt és az ezzel járó potenciális terrorveszélyt? A történelem számtalanszor bizonyította, hogy Európában ez nem működik, sem rövid-, sem hosszútávon.

Nagyon nehéz erre racionális választ adni. Személy szerint nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy Európa egy mély demográfiai szakadékban van. Nyilvánvaló, hogy ha minden így marad, akkor nagyon rövid időn belül ez súlyos problémákat fog okozni. Nem lesz aki dolgozzon, termeljen, adózzon. Ennek tudatában az unió vezetői és a nyugati államok döntéshozói abban látják a kiutat, hogy a migránsok befogadásával és integrálásával megteremtik a jövő számára a hiányzó munkaerőt. Meggyőződésük, hogy csak idő kérdése, rá kell száni pénzt, paripát, fegyvert és létrejön egy új Európa. Azonban minden afelé mutat, hogy ez tévhit, nagyon rossz út.

A demográfiai problémára egy másik megoldást választott Magyarország. Erre is csak pénzt, paripát, fegyvert és időt kell áldozni, nem?

Nagyon jó meglátás! Ez egy teljesen másik út, ez a magyar modell. Eszerint mindent meg kell tenni azért, hogy a társadalom felismerje annak jelentőségét, hogy önmagunkat reprodukáljuk. Másrészt egy kevert társadalom helyett – a saját hagyományainkat és értékeinket megtartva – mi magunk legyünk képesek arra, hogy elérjük a bűvös, családonkénti két gyermeket, mely a népességfogyás megállítását jelentené. A magyar kormány ezt az utat választotta, jól mutatja a családpolitika, a számos kedvezmény, a CSOK, az új családvédelmi akcióterv. Szerintem nincs másik út, ezen kell elindulni.

Bayer Zsolt újságíró, publicista interjút ad Tiszafüreden az Alföldhír.hu-nak. 2019. április 11.

Május 26-án e két út közül kell választani.

Igen, egy kereszteződésben állunk, ahol két út között kell választanunk. Mindegyik két különböző világba vezet. Egy kevert, integrálhatatlan kultúrákból álló társadalom, és egy öntudatos, saját hagyományaihoz és történelméhez hű, amellett kitartó nemzet között. Ilyen egyszerű. Aki mégsem érti, annak javaslom, hogy menjen el Budapestre, tegyen egy nagy sétát bármelyik este. Nem lehet lépni a turistáktól, hemzsegnek a nyugatiak Budapesten. Ha megkérdezik őket, kivétel nélkül mindegyik elmondja, hogy milyen szép a magyar főváros, tényleg az. De a második mondatuk az lesz: elképesztő, hogy itt esténként szabadon lehet sétálgatni az utcán, nem kell félni attól, hogy kirabolnak, megvernek vagy megerőszakolnak.

Ez a tét, ilyen egyszerű. Lehet itt beszélni európai értékekről, befogadásról, szolidaritásról, de az igazság – mint mindig – ennél sokkal egyszerűbb. Normálisan, nyugodtan akarunk élni, vagy feladjuk mindazt, amiért az őseink 1100 éven át a vérüket adták?