Immár huszadik, jubileumi alkalommal rendezték meg Kisújszálláson a Dunától keletre fekvő megyék általános iskolás korú tanulóinak „Szép magyar beszéd” versenyét, amelyen idén hatvanan vettek részt. A döntő két fordulója mellett most is érdekes és élvezetes kulturális és szabadidős program várta a vendégeket.

aZ eredményhirdetés előtt a döntő valamennyi résztvevője (gyerek és felnőtt egyaránt) szakmai tanácskozáson találkozhatott a zsűri tagjaival. Az eredményhirdetésen pedig az arany, ezüst és bronz Kazinczy-jelvények átadása előtt, a versenyre az elmúlt 20 évben a legeredményesebben felkészítő pedagógusokat köszöntötték.

Itt vehette át a zsűritől Posztósné Gyarmati Éva, a Györffy István Katolikus Általános Iskola pedagógusa a Kazinczy kitüntetést, melyet azért kapott, mert az elmúlt két évtizedben több gyermeke vett részt eredményesen a verseny döntőjében. A díjazott számára nagy meglepetés volt a díj, s mint elmondta, a szép kiejtési versenyeken ő maga a is sokat tanult a zsűritől, miközben tanítványai szerepeltek.

A zsűri tagjai között van évek óta Nagy Sándorné Péchy Blanka-díjas pedagógus is, a karcagi gimnázium nyugalmazott pedagógusa, aki elsőként gratulált neki a díjhoz is. Posztósné Gyarmati Éva bízik abban, hogy bár az idei megmérettetésen nem volt országos döntős tanítványa, de a 21. versenyen már lesz.

infoKarcag