A minősítést igazoló okiratot az Emberi erőforrások minisztériumának vezetője, dr Kásler Miklós adományozta és írta alá. Az oklevelet csütörtökön adták át a kollégium központi épületében, a Baross úton.

A kollégium sokféle módszerrel igyekezett eddig a hátrányos helyzetű lakók, a tehetséggel megáldottak további fejlődését segíteni úgy, hogy az a nagyobb közösségnek is hasznára lehessen. Ugyanezt teszi ezután is, hiszen az eredmények igazolják, hogy jó úton járnak. A városi kollégiumok fiatal lakói sokfélék, mégis a bennük rejlő képességek fölfedezése és kibontása közösségformáló, a nehezebben megnyílóknak követendő példa, ebben a kiválóan képzett pedagógusok segítik a diákokat.

Brahmi Ilona igazgatónő a minősítő oklevéllel

Szalay Ferenc polgármester a kis ünnepséghez tisztelgő körítésként adott műsoron keresztül mutatott rá arra, hogy egy énekkar, egy versmondó kör vagy éppen hobbiszakkör milyen fontos szereppel bírhat akkor, amikor a nehéz körülmények közül érkező diák azokban szerepet vállal, amikor megtanulja a valahová tartozás, a közösség erejét, fontosságát. A városi kollégium ebben élen jár, az elismerő cím és oklevél jó helyre került – mondta Szalay Ferenc polgármester.

iSzolnok