Pedagógiai konferenciát rendezett a Déryné Kulturális Központban a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács. A fórumon a köznevelési intézmények, óvodák, iskolák, a támogató szervezetek képviselői vettek részt.

A közösségek hatása a tehetséggondozásra címmel rendezett szakmai konferenciát a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács. Gulyás Ferencné elmondta, hogy elméleti előadások keretében mutatják be azokat a jó példákat, lehetőségeket, amelyek elősegítik a tehetséggondozás hatékony működését.

A konferenciára 13 településről érkeztek vendégek, többek között Kisújszállásról, Abádszalókról, Tiszaderzsről és Püspökladanyból.

Gulyás Ferencné kiemelte, hogy a fő célkitűzés az, hogy a műhelymunkákat megmutassák és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy más intézmények azokat beépítsék a napi munkába.

– Ötödik alkalommal kerül megszervezésre a konferencia, hiszen 5 évvel ezelőtt alakult meg a Karcag és Térsége Tehetségsegítő tanács Dobos László polgármester úr és Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő részvételével, segítségével.

A pedagógiai konferencián Dobos László városunk polgármestere kiemelte, hogy Karcagon nagyon sok tehetséges gyermek él, így a Karcagi és Térsége Tehetséggondozó Tanács létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

infoKarcag