A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár Bizottság értékőrző konferenciát szervezett március 22-én szolnok megyeházán.

A résztvevő kulturális és,- közművelődési szakembereket Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, majd ezt követően Rózsa Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg az ünnepi ülést.

A rendezvényen a hungarikum mozgalom országos eredményei mellett a bizottsági munka folyamatáról, valamint a települési értéktárak létrehozásának elindításáról is hallhattak a résztvevők.

A konferencia végén a szervezők oklevéllel köszönték meg a megyei értéktárba felvett értékek javaslattevőinek a felterjesztést, a kezdeményező, aktív hozzáállást megyei értékek feltárása és őrzése érdekében kifejtett tevékenységet.

A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. javaslata alapján a Jász- Nagykun -Szolnok Megyei Értéktárba a harcsafogás ősi módszere, a kuttyogatás is felvételt nyert. Az elismerő oklevelet Hegedüs Gábor ügyvezető igazgató vehette át.

sporthorgasz.eu