Szombaton délután a Városi Sportcsarnokban Szepesi Tibor, a DKK igazgatója köszöntötte a XXVI. Nagykun Diák Sportviadal eredményhirdetésén megjelent versenyzőket, edzőket, iskolavezetőket.

A három nap alatt nyolc karcagi, kisújszállási, túrkevei, kunhegyesi, kunszentmártoni iskola csapatai versengtek kilenc sportágban az első helyért.

Látványos, izgalmas mérkőzésekkel, szép küzdelemben, immár ötödik alkalommal nyerte meg a Nagykun Diák Sportviadalt a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Szakgimnázium csapata., így a szombati díjátadón örömmel vették át Nagyné László Erzsébet és Pánti Ildikó önkormányzati képviselőktől és Szendrey József labdarúgótól az első helyért járó kupát és a legtöbb érmet kapott iskolának járó Varga József Vándorserleget dr. Varga Gyöngyitől. A második helyen a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Középiskola csapata végzett, a harmadik pedig a karcagi Szentannai Sámuel Középiskola lett. Negyedikként vehettek át elismerést a KSZC Varró István Szakiskolája diákjai.


A támogató önkormányzatoknak, vállalkozóknak köszönhetően számtalan különdíjat is átadhattak az iskolák csapatainak és egyéni legeredményesebb versenyzőinek.
Az eredményhirdetés végén Gyökeres Sándor, a rendező, Szentannai Sámuel Középiskola igazgatója átadta a stafétát, azaz a nagykun zászlaját Metzinger Ferencnek, hiszen két év múlva Kunhegyes lesz a rendezője a XXVII. Nagykun Diák Sportviadalnak.

Mint az eredményhirdetés után a Karcag Televíziónak Tóth Barna, a győztes Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Szakgimnázium igazgatója elmondta, az iskola immár ötödik alkalommal nyerte meg zsinórban a Nagykunt, ami nagy öröm számára és köszöni kollégáinak és diákjaiknak az eredményt.

Gyökere Sándor, a házigazda iskola nevében, sikeresnek értékelte a megmérettetést, s bár a Szentannai ismét a harmadik helyen végzett, de egy nemes küzdelemben, fair play játékban. Metzinger Ferenc pedig megígérte, legalább ilyen magas színvonalú lesz a kunhegyesi Nagykun is 2021-ben.

infoKarcag