Akár terméket, akár szolgáltatást vásárolunk, kuponnal ma már ezt könnyűszerrel megtehetjük. A webáruházak éppen ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél többet vásároljunk, vagy „1 -et fizet 2-t kap vagy 20%-90%-ig terjedő akció keretében. Ennek kockázataira hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

A kedvezményes árak sokszor vásárlásra csábítják a fogyasztókat, de mielőtt vásárolunk, érdemes néhány fontos dolgot szem előtt tartani.

Tájékozódjunk a kupon tényleges kibocsátójáról, a kupon beváltásának részletes feltételeiről, különösképpen a kedvezmény mértékéről. Ellenőrizzük az érvényességi időt, és a beváltás helyét, de nem árt ellenőrizni azt sem, hogy az ár valóban kedvezményes-e. Előbbiek azért nagyon fontosak, mert ezek az akciós portálok csak közvetítik a termékeket vagy szolgáltatásokat, nem értékesítik. Vagyis vásárláskor a szerződés nem a kuponos oldal és a vevő között jön létre, hanem a terméket ténylegesen eladó, vagy a szolgáltatást nyújtó cég és a vevő között.

Ennek azért van jelentősége, mert a kuponos oldalt üzemetető cég. a közvetítő által értékesített szolgáltatásért általában nem tartozik sem jótállási, sem pedig szavatossági kötelezettséggel.

hirado.hu