A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépült kétmedencés tanuszoda ünnepélyes átadását 2018. december 06-án tartották. A Horváth András Tanuszoda Makovecz Imre tanítványai által került megtervezésre, így a jól ismert stílusjegyek jelennek meg az épület formáján, különös tekintettel a beltéri ívekre és a gerendázatra.

A Program és az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok célja, hogy biztosítsa az iskolások számára a mindennapos úszásoktatás infrastrukturális feltételeit. Hiánypótló feladatot ellátva: a térségbeli gyermekek mindennapos testnevelés körülményeit hivatott javítani. A fejlesztési koncepcióhoz kitűnően illeszkedő új létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai keretek között szervezett úszásoktatásra. Az oktatási időn kívül lehetőség van a település lakosainak igénybe venni az uszoda szolgáltatásait.

Az uszoda sikeres terheléses próbaüzeme után, mely során a helyi és járási iskolák tanulói vehették igénybe a létesítményt, kedvezményes hétvége keretében 8.00-18.00 óráig megnyílnak az ajtók a lakosság számára. Ezen a két napon minden érdeklődő kedvezményes áron úszhat.

A nyitva tartás hétfőtől péntekig 8.00 órától 20.00 óráig tart, de érdemes figyelembe venni, hogy a lakosság részére 16.00 órától 20.00 óráig lesz látogatható. A létesítményben, ugyanis 8.00 órától 16.00 óráig a tanulók csoportjainak úszásoktatása zajlik.

Szombaton és vasárnap 8.00 órától 18.00 óráig mindenki használhatja az uszodát, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a megnyitó hétvégére. A kedvezményes hétvége alkalmával rendezett vízi vetélkedő győzteseit oklevéllel díjazzák. A kedvezményes nyílt hétvége részletes programjáról lentebb olvashat bővebben