SZOLNOK | A József Attila díjas Zalán Tibor nyitotta meg az ünnepi könyvhetet Szolnokon, a Kossuth téren. Túl azon, hogy sok műfajú szerzőként – költő, drámaíró, prózaszerző, dramaturg – az irodalom a kifejezésének napi terepe, aggódója is kissé a Gutenberg galaxis jövőjének.

Mint mondta, az internet világa sok-sok irodalomnak álcázott silányságot az olvasók elé enged, ami bizonytalanná teheti a fölkészületlenebbeket. A hazai viszonyok között a kiadóké a főszerep, azok megnyerése nyomán nem mindig a legjobb művek megjelenését segítik, de “hát ezek között a viszonyok között kell dolgoznunk”.

Supka Géza álmodta meg az írók, költők és olvasók találkozását “ingujjban”, azaz közvetlenül. Most a Budapesti Vörösmarty tér a központ, ahol számtalan beszélgetés, dedikálás várja a nagyérdeműt, hogy a kortárs szerzőkkel ingujjas viszonyba kerülhessen. Szolnokon a Kossuth téri sátrakban lehet könyveket venni, a megyei könyvtárban ingyenes ez idő alatt a beiratkozás, a könyvtár honlapján pedig a következő napok eseményei között lehet szemezgetni. (kép: iSzolnok)

Supka Géza álmodta meg az írók, költők és olvasók találkozását “ingujjban”, azaz közvetlenül. Most a Budapesti Vörösmarty tér a központ, ahol számtalan beszélgetés, dedikálás várja a nagyérdeműt, hogy a kortárs szerzőkkel ingujjas viszonyba kerülhessen. Szolnokon a Kossuth téri sátrakban lehet könyveket venni, a megyei könyvtárban ingyenes ez idő alatt a beiratkozás, a könyvtár honlapján pedig a következő napok eseményei között lehet szemezgetni.

iSzolnok