KARCAG | A Déryné Kulturális Központ szervezésében került megrendezésre a Gyermeknap a Liget úti Sportpályán

A Családi és Gyermeknap, Sportnap, valamint az V. Nagykun Diák Birkapörköltfőző Verseny és a Kunbarikum Birkafőző Verseny várta az érdeklődőket.
Mint Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális Központ igazgatója elmondta, igyekeztek idén is olyan változatos programokkal várnai a családokat, ahol anyuka, apuka, gyermek és nagyszülő is megtalálta a neki tetszőt. Az osztályközösségek számára ez a nap az összetartásról is szólt, hiszen a versenyeken osztálykiránduláshoz nyerhettek támogatást a dobogós helyen végzett csapatok.

A versenyzést Dobos László polgármester nyitotta meg és kívánt tartalmas, szórakoztató napot a résztevőknek és a szurkolóknak is.

Az óvodapedagógusok, a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat é Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket, de volt itt légvár és játszótér is. A szelektív gyűjtés népszerűsítése mellett a nagy járművek- tűzoltó és rendőrautók, traktor, kukásautó – is felülhettek a gyerekek.
A pályán folyt az apukákkal a szülői focitorna, az anyukákkal a banyafutás a közösségeknek élő amőba és kapitánylabda. E közben az osztályközösségek szülői népi ételeket főztek, míg a karcagi, kisújszállási, kenderesi, kunszentmártoni középiskolások a Nagykun Diák Birkapörkölt Főzőversenyen, a karcagi általános iskolások a Kunbarikum keretében mérték össze főző tudásukat. Ezen a napon adták át a Kunbarikum által kiírt rajz- és ökopályázat díjait is.

A versenyt Kovács Sándor országgyűlési képviselő zárta be, s mint elhangzott, a hagyományok ápolása szempontjából nagyon fontos, hogy a birkapörkölt is napirenden volt ezen a napon is, hiszen Karcagon nem múlhat el jeles rendezvény a hungarikum birkapörkölt főzése nélkül. A képviselő elismeréssel szólt a diákok főző teljesítményéről, a szülőknek pedig megköszönte, hogy emlékezetessé tették versenyzéseikkel gyermekük osztálya számára is az idei városi gyermeknapot.

infoKarcag